Guia que classifica els mòbils per la radiació que emeten


Més de quatre mil milions de persones compten amb un telèfon mòbil, un aparell que amb pocs anys s'ha convertit en imprescindible i compta amb un mercat en plena evolució. Cada vegada hi ha més models i marques per triar pel que també és bo que els consumidors preocupats per l'efecte de les radiacions dels aparells, tinguin més informació. Davant d'això, la companyia Environmental Working Group (EWG) ha editat una guia on line on classifica els telèfons per les seves emissions de radiació a través del valor specific abasorption rate (SAR), que indica la quantitat de radiació que absorbeix el cos mentre usem el mòbil.

La guia indica els millors i pitjors telèfons tenint en compte aquest criteri o alguns consells per disminuir l'impacte de les radiacions en el nostre cos.

Els deu millors telèfons que ha triat la companyia són:

1. Samsung Impression (SGH-a877) [AT&T]
2. Motorola RAZR V8 [CellularONE]
3. Samsung SGH-t229 [T-Mobile]
4. Samsung Rugby (SGH-a837) [AT&T]
5. Samsung Propel Pro (SGH-i627) [AT&T]
6. Samsung Gravity (SGH-t459) [CellularONE, T-Mobile]
7. T-Mobile Sidekick [T-Mobile]
8. LG Xenon (GR500) [AT&T]
9. Motorola Karma QA1 [AT&T]
10. Sanyo Katana II [Kajeet]

EGW explica que estudis recents han trobat riscos significatius per al cervell i les glàndules salivals de persones que han utilitzat el telèfon mòbil durant 10 anys o més. Els científics asseguren que encara cal més recerca per a determinar si aquests riscos són o no reals. La companyia, defensa l'ús dels telèfons pel que ha fet aquesta guia on apareixen més de 1.000 telèfons que actualment es poden trobar al mercat, però recomana l'adquisició dels que menys radiacions emeten, a l'espera de les conclusions dels investigadors dels riscos. A més, demana al govern dels EUA que exigeixi als fabricants l'etiquetatge del nivell de radiació dels seus aparells perquè els consumidors puguin triar.

Mentre tant, a més d'adquirir un telèfon de baixa radiació, EGW recomana algunes precaucions com utilitzar auriculars i mantenir el mòbil mentre esta en funcionament apartat del cos (ni a la butxaca, ni al cinturó, ni prop de l'orella), també escoltar més i parlar menys, ja que quan més radiació emet l'estri és mentre parlem o bé, intentar parlar sempre des de punts on el senyal de cobertura és al màxim. Recomana també que els nens limitin l'ús del mòbil a situacions d'emergència, tal com ja ho comencen a determinar alguns països.

Més informació: EGW
      

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article