El Congrés aprova la construcció de pisos de lloguer "low cost"


El Congrés va aprovar ahir dimarts una proposició no de llei presentada per CiU per a impulsar la construcció d'un gran parc d'habitatges de lloguer a un preu màxim de 375 euros al mes. Aquest preu s'assoliria gràcies a un sistema mixt de col.laboració entre el sector públic i privat. Per una banda, l'administració cediria el sòl en cas necessari per a la nova construcció i garantiria el cobrament dels lloguers i, per l'altra, la constructora es responsabilitzaria de l'obra i gestionaria els lloguers.

L'avantatge, segons el Diputat de CiU Pere Macias, és que els promotors no hauran de comprar sòl i que els propietaris dels terrenys, bé siguin públics o privats cediran el dret d'ús enre 10 i 25 anys.

La proposta va ser recolzada per PSOE i PNB, mentre que PP, BNG i ICV, entre d'altres arguments, van esgrimir que per a possibilitar un habitatge digne als ciutadans abans cal establir mecanismes perquè els pisos buits i en estoc que existeixen puguin accedir a aquesta nova modalitat de gestió.

Més informació: Yahoo

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Cal construir encara més pisos? ja hi tornem a ser! No diuen que hi ha milions de pisos deshabitats en aquest país?
    No saben com "vestir-ho" per ajudar els que ja es van omplir les butxaques amb el boom immobiliari... Vergonyós!!!!

Comenta aquest article