Air Berlin demana a la Generalitat el mateix tracte que Ryanair

El govern català li exigeix tornar a operar des de Reus i incloure el català al seu web, tal com fa la companyia irlandesa


Manel Nadal, secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, ha respost amb contundència a Air Berlin les declaracions fetes pel seu director, Álvaro Middlemann, en les que lamentava no rebre els mateixos ajuts i condicions que Ryanair des de l'administració catalana. Nadal reclama a la companyia alemanya que operi des de Reus o Girona i que utilitzi el català en la seva web i en les comunicacions amb els passatgers.

El digital Directe, que recull la notícia, explica que Air Berlin ja va operar des de Reus i va deixar de fer-ho per centrar els vols tots a l'aeroport de Barcelona. Segons Nadal, la Generalitat pretén que els vols de les companyies "low cost" se centrin als aeroports de Reus i Girona, perquè "aquests tipus de línies aèries no convenen a Barcelona".

Aquest va-i-ve de declaracions es produeix mesos després que la companyia alemanya es negués a utilitzar el català per comunicar-se amb els seus passatgers de vols destí o sortida del Principat per considerar que el castellà és la "llengua oficial de l'Estat que tothom coneix".


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Comenta aquest article