Gastroart aporta nous aires a la fira tradicional


La Fira de Sant Miquel d'Hostalric (La Selva) ha evolucionat cap a una fira temàtica, més en consonància amb els temps que corren i centrada en productes de proximitat i de qualitat que aporten identitat al territori. Aquesta fira s’anomenarà Gastroart i  vol donar protagonisme a la gastronomia en general i a la cuina selvatana, especialment. Per això, les activitats de la trobada estan marcades per una recerca entre les arrels de la comarca  i l'experimentació a través dels sentits.

Entre els actes que acollirà el certamen que se celebra del 24 al 27 de setembre, en destaca el maridatge musical amb els productes de la terra que protagonitzen Cris Juanico, Natxo Tarrés (Gossos) i Joan Masdéu (Wiskyn’s), juntament amb el cuiner i gastrònom Pep Nogué.

El programa compta, entre d'altres, amb un tast d'aigües de la Selva, un tast d'oli amb la col.laboració de la DOP Oli de l'Empordà i un tast de cerveses que emmarcarà la presentació de la nova cervesa Gastroart.

Els més menuts podran apropar-se al món culinari participant en tallers de vidre i cuir. Can Llensa serà l’escenari, el dissabte 26 a les deu del matí i a dos quarts de cinc de la tarda, del taller de creació de plats de vidre per a tota la família. Amb aquest taller es podrà descobrir, a través de la tècnica de la vitrofusió, el procés de creació d’un plat de vidre, decorar-lo i emportar-se’l a casa.

Els tallers amb cuir tindran lloc el dissabte 26 i el diumenge 27 a la Plaça dels Bous a partir de les onze del matí i de les cinc de la tarda. Aquest taller consistirà en decorar unes peces de cuir per realitzar un agafador de tovallons. El públic coneixerà així, un ofici en perill d’extinció: s’aprendrà sobre el material, les eines i les diferents tècniques.

En el maridatge musical que protagonitzaran Cris Juanico, Natxo Tarrés (Gossos) i Joan Masdéu (Wiskyn’s), amb el cuiner i gastrònom Pep Nogué com a presentador i la col·laboració d'Empordàlia, els cantants buscaran la inspiració en els productes de la Selva per a composar les seves cançons i, aprofitant que serà l’època de la verema, elaboraran un most que el públic assistent podrà tastar. Aquesta activitat tindrà lloc el divendres 25 a les vuit del vespre a La Fortalesa.

El dissabte 26 també es podrà gaudir d'un seguit de degustacions, com ara un tast d’aigües de la comarca de la Selva, coneguda com “la comarca de l’aigua”, que tindrà lloc a les onze del matí; un tast d’oli, que es farà amb la col·laboració de la DOP Oli de l’Empordà a les cinc de la tarda, i un tast de cerveses a les sis, on es presentarà la cervesa Gastroart. A més, hi haurà una presentació i tast dels productes innovadors de la Selva, com elaboracions amb salsafí a càrrec del cuiner Antoni Creus i productes de foie-gras de Mas Parés.

Can Llensa acollirà el dijous 24 i el dissabte 26 a les set de la tarda un maridatge cinematogràfic, amb dues sessions de cinema organitzades pel Cinema Truffaut, que aniran acompanyades de tastos de vins d’Empordàlia amb l’enòleg Xavier Morera i la col·laboració d’Empordàlia. Concretament, el dijous dia 24 es passarà la pel·lícula “Entre copas” i el dissabte 26, “Sin reservas”.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article