La UE obre un fòrum a Internet convidant a fer propostes en matèria de salut i consum


A través del fòrum d'Internet Debate Europe, la Direcció General de Salut i Consumidors de la Comissió Europea ha obert un espai de debat que, durant un mes, prendrà el pols de l'opinió pública sobre les mesures que s'estan aplicant en aquesta àrea a nivell europeu, com ara l'estratègia de la UE contra el virus H1N1 adoptada aquesta mateixa setmana o els controls als webs de venda de bitllets d'avió i d'altres productes i serveis a Internet. El debat funciona en les 23 llengües oficials de la UE i també en català, i les principals conclusions es presentaran en un seminari el proper 23 d'octubre a Brussel·les.

El debat commemora així el desè aniversari de la Direcció General de Salut i Consumidors de la Comissió Europea i vol convidar els ciutadans a expressar-se sobre polítiques que afecten de ple el seu dia a dia. Així, per exemple, aquesta direcció general ha engegat l'elaboració d'informes sobre els webs de línies aèries que han permès millorar la informació al consumidor en la venda de bitllets per Internet i acabar amb algunes pràctiques abusives al sector. Una actuació similar s'acaba de posar en marxa pel que fa als webs de venda de productes d'electrònica.

Pel que fa a la salut, s'ha impulsat l'adopció d'una estratègia, a nivell europeu, en la lluita contra el virus H1N1 i també s'ha legislat en els àmbits de la seguretat alimentària i la salut animal.

El debat que s'ha obert aquesta setmana i que funcionarà durant un mes convida ciutadans, entitats i agents interessats a expressar-se sobre aquestes i d'altres mesures i a fer les seves pròpies aportacions.

El fòrum d'Internet Debate Europe és una iniciativa de la Comissió Europea que té l'objectiu de promoure el debat públic i donar veu als ciutadans en aquells temes que són prioritaris per a la Unió Europea. A més del nou debat temporal sobre salut i consumidors, el fòrum té oberts canals de discussió en temes com ara l'energia i el canvi climàtic, el futur d'Europa o la crisi financera.

Debate Europa es va llançar el 29 de gener de 2008 i actualment compta amb més de 5.700 usuaris registrats, que hi han fet un total de 176.000 aportacions. Des dels inicis del fòrum, el català ha estat una de les llengües més utilitzades.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article