Un milió d'euros per a fer més competitiu el tèxtil català


Des de l'administració s'ha fet un nou intent de dinamitzar un sector que passa per hores baixes i per canvis profunds. Aquesta setmana ACC1Ó ha signat amb sis entitats del sector tèxtil català un conveni per a impulsar un pla integral de competitivitat. Es destinarà més d'un milió d'euros a actuacions  que impulsen la innovació i la internacionalització que impactaran a més de 1.800 empreses del sector.

La directora general d’ACC1Ó, Carme Botifoll, ha signat el conveni que impulsarà aquest pla amb representants de: Agrupació Espanyola de Gènere de Punt (AEGP), Associació Industrial Tèxtil del Procés Cotoner (AITPA), Federació Tèxtil Sedera (FTS), Gremi de Fabricants de Sabadell (GFS), Gremi d’Indústries de la Confecció (CIC—BCN) i Institut Tèxtil de Terrassa (ITT).

El pla preveu actuacions conjuntes d’empreses com la participació agrupada en fires internacionals de referència per al sector i la creació de grups d’exportació amb la intenció d’introduir conjuntament els seus productes o serveis en determinats mercats exteriors com EUA, Mèxic o Rússia, entre altres.

La iniciativa també inclou la creació d’unitats d’aprovisionament a l’exterior a països com Xina o Índia. Aquestes unitats faciliten la cerca de proveïdors per part d’un grup d’empreses i afavoreixen així les compres en països de baix cost.

ACC1Ó, que depèn del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, ofereix un servei que proporciona eines als emprenedors per a identificar les àrees de millora i elaborar un pla de treball per cada empresa.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Un milió d'euros per 1.800 empreses són 555 euros per cadascuna!. Amb aquesta quantitat volen millorar la competitivitat? Es podrien estalviar el servei de premsa que converteix una subvenció rutinària en notícia i dedicar més diners a les empreses. Simplement és ridícul!

Comenta aquest article