Nou acte de rebuig veïnal a l'Hotel Vela de la platja de Barcelona


El veïnat de la Barceloneta torna a la càrrega mostrant la seva oposició a l'hotel W, el també anomenat "Hotel Vela" que ja llueix les seves 27 plantes a peu de platja. Per aquest diumenge, 27 de setembre, els veïns i associacions estan convocats a mostrar el seu rebuig a través de la simulació d'un setge aquàtic. Així es convida als contraris a l'ocupació de l'espai públic amb aquest hotel de luxe a fer l'últim bany de la temporada a la platja de Sant Sebastià i donar suport a la mobilització que reclama "una platja lliure i popular".

Davant de la inauguració en breu de l'hotel Vela, el col.lectiu defensa que la indústria turística no és la solució als problemes de la ciutat i retreu que 90.717 metres quadrats siguin "expropiats al comú".

L'hotel, dissenyat per Ricard Bofill, és el primer dels establiments de la cadena Starwood a Europa. Un edifici de dimensions pecualiars i que ja ha canviat la fisonomia del port de la ciutat.

El veïnat de la Barceloneta l'ha vist de bon començament com un nou intent d'elitització del barri i han mostrat una ferma oposició des dels inicis del projecte.

Els veïns carreguen entre d'altres contra l'Autoritat Portuària de Barcelona que va privatitzar els terrenys de domini públic per a ser explotats privadament, contra les constructores COMSA, FCC, Sacresa i OHL "que es van enriquir amb la bombolla immobiliària i ara pretenen treure partit a la indústria del turisme, a costa de la qualitat de vida del veïnat" i auguren que el nombre de creuers que pararan a Barcelona per passar per l’Hotel augmentarà. "Els creuers són una agressió al medi ambient" protesten, " i els seus usuaris tracten la ciutat com un objecte de consum ràpid d’usar i tirar".




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article