L'electricitat, la telefonia mòbil o la connexió a Internet seran sotmesos al 18% d'IVA

Facua critica al govern perquè creu que la pujada d'impostos no és justa ni equitativa


La federació d'associacions de consumidors Facua recolza la necessitat d'apujar impostos per a cobrir les prestacions socials, però considera que la fórmula dissenyada per a fer-ho serà excessiva per a les rendes mitjanes i baixes en incrementar els impostos al consum i la considera insuficient en els casos de rendes altes o de les empreses amb més beneficis, entre les quals "hi ha les principals responsables de la crisi".

Mantenir l'IVA més reduït al 4% és positiu, segons Facua, però hi ha molts de productes i serveis que incrementaran el preu final per als consumidors. És el cas dels que tenen l'IVA del 7% i que ha de passar al 8% a partir de juliol. Entre els serveis inclosos hi ha l'aigua en xarxa, el transport, l'hosteleria i espectacles, la televisió de pagament, la neteja dels carrers o la recollida d'escombraries. Entre els productes s'hi pot trobar una llarga llista d'aliments, l'habitatge -excepte el de protecció oficial-, productes sanitaris, ulleres o lents de contacte.

D'entre els serveis sotmesos a l'IVA general que ha de passar del 16% al 18%, en destaquen l'electricitat, la telefonia i l'accés a Internet. Alguns dels productes inclosos dins d'aquest apartat són també d'ús generalitzat com els electrodomèstics, la roba i el calçat.

L'organització de consumidors lamenta que l'executiu de Madrid no hagi incorporat dins de la modificació de l'IVA la creació d'un tipus més alt que el general que gravi productes de luxe com poden ser les joies, iots o cotxes de gama alta.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article