La campanya Llums a punt 09 permetrà la revisió gratuïta de l'enllumenat dels vehicles

La campanya es durà a terme amb la col'laboració del RACC i Repsol i es realitzarà al llarg d'octubre i novembre.


El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Josep Pérez Moya, ha explicat en roda de premsa, que una de cada tres deficiències detectades a les ITV realitzades a turismes tenen relació amb el sistema d’enllumenat. En concret, de totes les deficiències detectades durant l’any passat  una tercera part tenien a veure amb senyalització i enllumenat.

A la vista d'aquestes dades el SCT  posa en marxa la campanya Llums a punt 09 (conjuntament amb la Federació Catalana de Tallers de Reparació d’Automòbils), que permet la revisió gratuïta del sistema d’enllumenat i senyalització dels vehicles a 336 tallers d’arreu de Catalunya.

La campanya, que s’ha presentat aquest matí, entrarà en funcionament el proper mes d’octubre, ja que segons Pérez Moya: “ara entrem en un període, la tardor, en què la mobilitat en l’àmbit nocturn s’incrementa”.”Entenem que les condicions de visibilitat; veure i ser vistos, han de ser òptimes per poder-nos desplaçar en les màximes garanties de seguretat” ha afegit. Segons Pérez Moya “un bon manteniment del vehicle és clau per garantir unes bones condicions de seguretat”.

El director del SCT ha afirmat que el 24% dels accidents de trànsit es produeix en franja nocturna i que en ells, el mal ús o les deficiències de l’enllumenat apareix en molts casos com a factor concurrent.

Pel que fa al nombre de sancions relacionades amb l’enllumenat dels vehicles, l’any 2008 els Mossos d’Esquadra van imposar 4.901 denúncies per deficiències i ús incorrecte dels llums. D’aquest total, un 30% van ser per un ús incorrecte de l’enllumenat de creuament i un 27%, per un ús inadequat dels llums antiboira.

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Tallers de Reparació d’Automòbils, Francesc Faura, s’ha mostrat satisfet per la contribució que amb aquesta campanya l’entitat que presideix fa a favor de la seguretat viària.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article