La banca cobra un 11% d'interés pels crèdits als consum mentre que el preu del diner és a l'1%


El banc d'Espanya ha publicat aquesta setmana les dades sobre crèdits i tipus corresponents al mes d'agost. Així, constata que l'interès que cobra la banca de mitjana per als préstecs al consum és de l'11%, les caixes al voltant d'un 13%. El que contrasta amb aquestes xifres és que els tipus d'interès són ara a l'1% i que el BCE esta injectant liquiditat a cor que vols en els mercats.

Un moment, en el que sembla que les tensions de liquiditat en els mercats financers es suavitzen. Mostra d'això, la quantitat demanada per les entitats bancàries al BCE en la darrera injecció del 30 de setembre va ser molt inferior a la de subhastes anteriors. Així, aquesta vegada la quantitat que van demanar les 589 entitats que hi van participar va ser de 75.200 milions d'euros, mentre que, al juny passat, el capital adjudicat en total va ser de 442.240 milions.

ElEconomista remarca quant a les dades publicades pel Banc d'Espanya, que les entitats financeres espanyoles han elevat l'interés dels seus préstecs al consum fins l'11,17% TAE. Una xifra que confirma una tendència a l'alça que ja va començar l'abril passat.

Segons el Banc d'Espanya, només els préstecs destinats a l'adquisició d'habitatge han baixat lleugerament i han passat del 3,07% al 2,99%. Una rebaixa resultat de l'impacte de la baixada de l'Euríbor, assegura el regulador espanyol.

Més informació:

Evolució del procés de transmissió de tipus d'interès aplicats per les entitats

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article