Neix l'Observatori de Preus de Catalunya, que segueix la seva evolució des del productor fins el consumidor


La Generalitat ha creat l' l'Observatori Agroalimentari de Preus amb la intenció d'aportar transparència informativa a un sector que arrossega malestar i tensió des de fa temps entre productors i consumidors. Amb la iniciativa, el govern vol facilitar el seguiment de l'evolució dels preus des de l'origen fins a la distribució final on quedin reflectits els diferents marges de la cadena.

El nou organisme vol afavorir el diàleg entre sectors, així intenta crear un marc de contacte entre productor,  transformador, distribuïdor i consumidor per evitar que les tensions que se generen en relació als preus siguin la causa de desaparició d'importants sectors productius.

Segons el Departament d'Agricultura, la inestabilitat dels preus alimentaris fa que sigui necessari una anàlisi amb el màxim rigor amb la finalitat de preveure i detectar a temps les tendències dels preus, així l'Observatori Agroalimentari de Preus és un òrgan que té funcions estrictament tècniques i d'assessorament del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).

El DAR compta amb altres d'observatoris sectorials, com ara l'Observatori de la llet, el de la vinya, el vi i el cava, el del porcí i el de la fruita fresca.

Més informació: DAR

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article