Primera Gran Recapte d'Aliments organitzada pel Banc d'Aliments de Catalunya


El dia 16 d'octubre se celebra el Dia Mundial de l'Alimentació, una diada de lluita contra la fam, la desnutrició i la pobresa a tot el món que el Banc d'Aliments fa coincidir amb la primera Gran Recapte d'Aliments, una campanya que busca la implicació de la població, mitjançant una contribució en forma de recollida d’aliments arreu de Catalunya que s'allargarà del 13 al 17 d'octubre.

Un 7% de les famílies que viuen al Principat: 504.000 persones, perceben menys de 460€ al mes, constituint el grup de pobresa alta. Només a la ciutat de Barcelona prop de 200.000 persones són al llindar de la pobresa. La crisi econòmica no ha fet més que empitjorar el risc de marginació d'una capa important de la població. Davant d'aquesta conjuntura el Banc d'Aliments fa una crida a la solidaritat i capacitat organitzativa de qui pot col.laborar a través d'aquesta campanya que compta amb la col.laboració d'Isma Prados i Joan Manuel Serrat per a fer-ne difusió.

Els 40 mercats de la xarxa municipal de Barcelona són alguns dels punts on dirigir-se per participar en aquesta primera edició del gran recapte d'aliments. En cada un dels mercats s'habilitarà un espai especial per facilitar la recollida d'aliments.

En concret, la campanya demana que es donin aliments com arròs, pasta, llegums seques, oli o conserves. Són aliments d'alt valor nutritiu que normalment els Bancs dels Aliments no reben de les empreses i institucions perquè la seva durabilitat no genera excedents.

Els supermercats col·laboradors a la Campanya, Bonpreu, Caprabo, Carrefour, Eroski, Sorli Discau i Plusfresc, ofereixen també la possibilitat de realitzar la recollida d’aliments de forma virtual, es a dir, amb la compra de vals alimentaris per valor de 1,5 €, 3 € o 6€. (Els preus equivalen a: un esmorzar, un dinar o un àpat complert).

En aquest enllaç trobareu més informació sobre els punts de recapte d'aliments



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article