L'estat espanyol torna a ser advertit de multa per no tractar aigües residuals urbanes al litoral valencià

Les aigües residuals de Sueca, Benifaió, Sollana o Almussafes vessen davant del parc natural de l'Albufera


La CE ha fet l'últim advertiment a l'estat espanyol per no haver complert una sentència sobre el tractament d'aigües residuals a l'àrea de Motilla (País Valencià), propera al parc natural de l'Albufera, de no complir-se, la Comissió portarà de nou l'estat davant del Tribunal de Justícia europeu per a ser sancionat.

La sentència dictamina que Espanya ha faltat a la seva obligació de tractar de manera adient les aigües residuals de les ciutats de Sueca, Benifaió, Sollana, Almussafes i d'altres poblacions de la costa, que vessen en una zona sensible, la costa davant del parc natural de l'Albufera, situat prop de la platja de Motilla.

La Directiva europea sobre les aigües residuals urbanes, assenyala que els nuclis de més de 10.000 habitants han de disposar de sistemes adients de recollida i tractament de les aigües residuals. La Comissió lamenta els retards i mancances importants en l'adopció de les mesures necessàries per una correcta recollida i tractament de les aigües residuals, la qual cosa constitueix una vulneració directa de la sentència del TJCE.

Més informació: Comissió Europea

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article