Inaugurat el Màster Europeu en Consum a la Universitat de Barcelona


La Comissària de Protecció del Consumidor, Meglena Kuneva, ha inaugurat avui a la Universitat de Barcelona el Màster Europeu en Consum. El programa d'aquest màster s'està realitzant a dotze universitats europees alhora, amb l'objectiu de dotar el mercat europeu de professionals formats específicament en els temes de consum. El programa sorgeix de la demanda d'empreses, institucions i organitzacions de consumidors, que han manifestat el seu interès per comptar amb aquesta mena de professionals especialitzats.

Els drets dels consumidors i els temes relacionats estan adquirint cada vegada més importància, especialment en l'actual context de crisi, en el qual disposar de la informació sobre les diverses opcions pot suposar una diferència real per als pressupostos individuals i per la competitivitat de les empreses. Cadascuna de les universitats que participen en aquest programa de màsters rep 50.000 euros per any de la UE per preparar i desenvolupar el curs. La Unió Europea també assumeix el finançament de 260 beques de 3.000 euros per estudiant. En curs inaugurat avui compta també amb la col.laboració de l'Agència Catalana del Consum.

Durant la cerimònia d'inauguració a la Universitat de Barcelona, la comissària Kuneva ha dit que "Davant dels esdeveniments actuals, com ara la incertesa financera o l'augment de preus, és difícil posar al capdavant la protecció dels consumidors i la promoció dels seus drets i interessos", i ha donat una especial rellevància a la potenciació del paper del consumidor com a formació universitària.

Tot i l'interès per reclutar professionals que responguin a aquesta necessitat, a Europa no hi havia una formació de postgrau dedicada específicament als afers del consum. El projecte del Màster Europeu en Consum aplega universitats d'arreu de la UE i el currículum d'aquests cursos inclou temes legals en protecció del consumidor, anàlisis del comportament i la psicologia del consumidor, economia, màrqueting, tecnologia orientada al consumidor i consum sostenible.

Més informació:

Comissió Europea

Agència Catalana del Consum

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article