El Regne Unit prohibirà les màquines expenedores de tabac


El Parlament Britànic ha acordat la prohibició de les màquines expenedores de tabac a Anglaterra, Gales i Irlanda del Nord. Escòcia té el seu propi projecte de llei per separat, que conté una iniciativa similar en estudi.

L'acord entrarà en vigor a partir de 2011 i ha generat la polèmica evident entre els que qüestionen l'encert de la mesura en un moment de recessió com l'actual. Addueixen que molts petits comerciants passen penúries i això implicarà una nova reducció dels ingressos. Els quioscos de diaris ja han avançat que la proposta els podria representar unes pèrdues de 250 milions.

D'altra banda, entre els mateixos Diputats s'han fet sentir veus que lamenten com aquesta iniciativa és l'exponent de l'"Estat mainadera" i la critiquen per anar contra el principi de responsabilitat individual i el de lliure elecció. "El tabac no es compra per impuls tal com pot passar amb els pastissos" reflexionava el membre del partit conservador britànic, Philip Davies.

L'acord va arribar a proposta de l'ex ministre de Treball, Ian Mcartney, argumentant que les màquines expenedores fan més accessible el tabac als nens i que "el tabac encara és l'únic producte que se sap que mata o perjudica seriosament la salut i es pot vendre legalment al Regne Unit".

Més informació: BBCnews

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article