Aquest divendres torna la fira Ecoviure de Manresa, una de les més tradicionals dedicada a la sostenibilitat i la vida ecològica i referent a la Catalunya central que inclou un concurs i demostracions gastronòmiques.
L’esdeveniment premiarà un any més els millors vins i olis ecològics i les innovacions més respectuoses amb el medi relacionades amb la construcció i la urbanització. També acollirà empreses i entitats vinculades amb les energies renovables, el comerç just i responsable, la construcció sostenible, la protecció de la natura i la cooperació.
Per setè any, els col·lectius vinculats al món de la tecnologia, de l'edificació i de l'urbanisme volen reconèixer, dins del certamen Ecoviure, la sensibilitat envers la sostenibilitat dels estudiants i dels professionals que apliquen aquest criteri en els seus treballs.
Ecoviure és dels pocs certàmens en els que s'exigeix als participants que els seus productes exposats hagin passat tots els controls ambientals i comptin amb el certificat oficial.
Entre el 16 i el 18 d'octubre s'espera que passin pel recinte de Fira Manresa prop de 10.000 visitants d'arreu de Catalunya. Del programa d’activitats en destaca un taller de pizzes ecològiques a càrrec de Joaquim Pujadas; una demostració sobre innovació i investigació culinàries per part de Marc Puig-Pey de la Fundació Alícia; i una altra de cuina catalana amb influències de França, Itàlia i el País Basc del xef Benvingut Aligué. Els visitants podran participar en les sessions que oferiran reputats cuiners sobre trucs de cuina amb aliments ecològics i de proximitat, acompanyats d'un tast. En el programa, es desmarca per la seva originalitat un curs de construcció amb bales de palla programat per al dissabte 17 i diumenge 18.
Més informació: Ecoviure
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari