Cartaví, un concurs per impulsar les DO catalanes a les cartes de vins


La intenció final és premiar la presència de vins catalans als restaurants i així s'ha arribat a la tercera edició de Cartaví que l'any passat ja va comptar amb la participació de més de 600 restaurants. D'entrada, els participants s’incorporaran al portal Gastroteca.cat, sempre que compleixin amb els requisits sobre productes catalans. La campanya compta amb el patrocini de la Direcció General de Comerç i el suport del portal especialitzat en gastronomia catalana.

D'entre els establiments presentats s'escollirà els restaurants de Catalunya que comptin amb una carta de vins més elaborada a partir de criteris com la presència de marques associades a les DO catalanes, l’existència d’una carta exclusiva d’aquests vins, el preu, la traducció a diversos idiomes i les condicions de conservació i de servei del vi.

La participació és gratuïta i s’ha de fer mitjançant una butlleta d’inscripció que cal lliurar junt amb la carta de vins utilitzada, la d’aliments i dades i material complementaris a l’Associació Vinícola Catalana abans del 9 de novembre; també es pot enviar a l’adreça electrònica [email protected] i per fax (93 454 87 56). Com a novetat, aquest any un equip de tres consultors recullen in situ les cartes als restaurants que ho sol·licitin.
 
S'atorgaran sis premis per a cada un dels tres grups en què es divideixen els participants en funció del preu mig de la carta sense el vi (A, de fins a 24 euros; B, d’entre 25 a 45 euros; C, de més de 45 euros). Per exemple, un viatge a Lanzarote, una nit d’hotel a Peralada, un dia a la DO Penedès i la inclusió en revistes del sector i en la guia Enogastronòmica de Catalunya. Els organitzadors anuncien per més endavant un acte de reconeixement per a restaurants de fora de Catalunya que destaquen per la presència de vins de DO catalanes a la seva carta.

La convocatòria compta també amb el suport de i l’INCAVI i la col·laboració tècnica de l’Associació Catalana de Sumillers.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article