Caixa Catalunya tindrà un 60% de representació en els organs de govern de la nova entitat

Aquest dimarts s'ha fet oficial la fusió entre les caixes Catalunya, Tarragona i Manresa


Les caixes Catalunya, Tarragona i Manresa han comunicat oficialment la fusió de les tres entitats en una de sola, després de la reunió celebrada aquest dimarts on s'han acordat les pautes que portarà a la finalització del procés de fusió durant el primer semestre de 2010. L'operació donarà lloc a la segona caixa d'estalvis catalana, darrere de La Caixa, i la quarta de l'Estat en volum d'actius, amb 81.600 milions d'euros.

L'objectiu del pla d'integració de les tres caixes aprovat "és la constitució d'una nova entitat amb vocació de lideratge econòmic i social, amb un balanç sòlid, eficient i que generi resultats recurrents els anys vinents, per al bé dels clients, del territori al qual servim i dels empleats", segons el comunicat emès a última hora d'ahir.

Les tres caixes han decidit que l'entitat nova tingui una marca comercial també nova. El domicili social de la nova caixa s'ubicarà a la seu central de Caixa Catalunya a Barcelona, mentre que les centrals de Caixa Tarragona i Caixa Manresa en seran seus territorials.

Les tres entitats tenen més de 9.000 treballadors i unes 1.600 oficines, de moment encara s'esta negociant la possible reducció de personal i de punts d'atenció al client. Caixa Catalunya suma gairebé el 80% dels actius conjunts, però l'acord de fusió preveu la cessió de quota de poder de l'entitat, que tindrà una representació del 60% en els òrgans de govern. Caixa Tarragona i Caixa Manresa es repartiran a parts igual el 40% restant.

Una de les qüestions que s'han de resoldre les pròximes setmanes és la composició dels òrgans directius de la nova entitat. En aquest sentit, el president de Caixa Catalunya, Narcís Serra, continuarà encapçalant el projecte, i l'actual director general de Caixa Catalunya, Adolf Todó, en serà el director.

Més informació: 3cat24


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article