Agrupació mútua investigada per irregularitats comptables


"El problema bàsic que té Agrupació Mútua és immobiliari, no de la mútua", ha explicat el president de l'entitat, Josep González després que l'asseguradora fos intervinguda per la Direcció General d'Assegurances ahir. L'organisme regulador ha nomenat administradors provisionals d'Agrupació Mútua per a investigar possibles irregularitats comptables de la direcció anterior encapçalada per Fèlix Millet en la presidència i Jordi Conejos com a conseller delegat.

El regulador ha explicat a Europa Press que no es tracta d'una intervenció en el sentit estricte, ja que en aquest cas seria la mateixa Direcció General la que assumiria el control de la mútua. El que es vol amb aquesta actuació, argumenta Ricardo Lozano, Director General d'Assegurances, "és eliminar incerteses i generar confiança per a salvaguardar el negoci assegurador".

Josep González, President actual d'Agrupació Mútua i també al capdavant de la Pimec, ha volgut donar un missatge de tranquil.litat als socis i usuaris de l'entitat destacant que no es veurà afectat el funcionament habitual dels serveis i la gestió. La mesura no implicarà ni la suspensió de la contractació de noves assegurances, ni la prohibició de pròrroga de les que són vigents.

Agrupació Mútua va ser presidida fins al juliol passat per Fèlix Millet, que va deixar el càrrec quan va ser imputat pel pressumpte desviament de 2,2 milions d'euros dels fons de l'Orfeo Català. Tenia fins aleshores com a conseller delegat Jordi Conejos,  que va presentar renúncia al càrrec el juliol de 2008, després de cinc anys. En aquell moment Conejos va al.legar que la seva marxa era per divergències amb la direcció. Durant quatre anys havia compaginat el seu càrrec a la mútua amb la presidència de Bankpime, fins que a l'octubre de 2007 va entrar Banif en el capital del banc.

Més informació: EP

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article