Reclamen a l'Administració que s'impliqui més amb les desigualtats socials provocades per la crisi


Dins de les activitats organitzades arreu del món per la celebració del Dia Internacional contra la Pobresa, unes 200 persones -segons la guardia urbana- s'han aplegat avui a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona reivindicant que la classe política s'impliqui més en la lluita contra les desigualtats i ho tingui en compte a l'hora d'aprovar els pressupostos per a 2010.

Sota el lema "Contra la Crisi Global, solidaritat Global = Pobresa Zero!" els manifestants ha reivindicat una distribució més equitativa dels recursos. Rita Marzoa, directora del programa de Catalunya Ràdio "Solidaris" ha estat l'encarregada de llegir el manifest en el que ha culpat el sistema econòmic de l'augment constant de persones que passen gana i ha comparat els 120.000 milions de dòlars en ajuts al desenvolupament durant l'any passat, amb els 8.400.000 milions que es van destinar a ajudar als bancs en el mateix període.

Unes 200 persones, segons la Guàrdia Urbana, han reivindicat avui a la Plaça Sant Jaume de Barcelona sota el lema 'Contra la Crisi Global, Solidaritat Global = Pobresa Zero!' una implicació més gran de l'Administració per lluitar contra la pobresa i garantir una vida digna per a tothom.

Els participants a l'acte, organitzat per la Confederació d'ONG catalanes per la pau, els drets humans i el desenvolupament, a més de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, han lamentat l'augment "escandalós" de la pobresa i han reclamat als polítics que encaminin els pressupostos per al 2010 a lluitar contra les desigualtats.

En declaracions a Europa Press, el director tècnic de la Federació Catalana d'ONG, Eduard Ballester, ha afirmat que la pobresa al món "no és un problema de falta de recursos sinó de la seva mala distribució", i ha instat els partits polítics a treballar per a l'eradicació del problema.

Rita Marzoa, directora del programa 'Solidaris' de Catalunya Ràdio, ha estat l'encarregada de llegir el manifest en el qual ha recordat que al voltant de 1.000 milions de persones estan passant gana aquest any al món, i ha demanat "l'aprovació urgent d'un pla d'inclusió social" i que es compleixi l'objectiu de destinar el 0,7% d'ingressos propis de la Generalitat per a cooperació al desenvolupament.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article