Compra de cotxe: Alerten d'irregularitats arran de l'esgotament dels fons del Pla 2000E


La federació d'associacions de consumidors Facua anuncia que esta rebent nombroses reclamacions de compradors de cotxes que en principi s'havien d'acollir al Pla 2000E i que ara es troben amb la negativa del concessionari a aplicar els descomptes després d'haver signat contracte. Des de principis d'octubre, els concessionaris estaven avisats que només quedava un 20% dels fons destinats a aquests ajuts. L'organització recorda als consumidors que segons la Llei de Protecció del Consumidor, si han signat el contracte tenen dret al descompte estipulat. En cas de la negativa del concessionari,  es poden tirar enrere de la compra i reclamar la paga i senyal.

El 2 d'octubre es va arribar al 80% dels fons estatals destinats al Pla 2000E i, tal com estava previst, es va comunicar als concessionaris aquest límit per part del Ministeri d'Indústria. Una mesura que pretenia finalitzar de manera ordenada la gestió dels ajuts. D'aquesta manera es va establir un procediment de prorrateig entre punts de venda de cotxes de manera que se'ls adjudicaria un nombre determinat de cotxes a vendre abans de finalitzar el Pla.

Es calcula que en aquests moments ja s'haurà assolit el límit dels fons pel que Facua adverteix als usuaris que hagin signat un compra que inclogui els descomptes, tenen dret a que el concessionari els hi apliqui. Si no és així, poden presentar una reclamació i, si prefereixen cancel.lar el contracte per incompliment, tenen dret a que se'ls retorni la paga i senyal. En tot cas, és responsabilitat del concessionari si ha pres compromisos amb els consumidors malgrat haver esgotat el límit d'operacions que li ha adjudicat el Ministeri.

Més informació: Facua

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article