Castelló promou el consum de peix autòcton


La promoció del consum habitual d'espècies de peix autòctones i a bon preu és l'objectiu de la jornada que organitzen conjuntament la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau i l'Ajuntament de Castelló aquest cap de setmana al moll de pescadors.

El consum d'espècies com la sardina, el barat o el pagell té un elevat valor nutritiu a  més d'unes possibilitats culinàries excepcionals. L'activitat vol fer arribar als veïns de la ciutat totes les virtuts d'aquest producte que encara es pot adquirir a la Llotja per entre 50 cèntims i 1,50 euros el quilo.

Les degustacions dels diferents plats cuinats amb aquest peix estan programades per al dissabte i diumenge i els tiquets que inclouran el dret a dos plats de peix, un de fideuà o arròs i beguda, només valdran 1,50 euros.

El president de la confraria de pescadors, Josep Albiol, reconeixia al diari Las Provincias, que "el sector està tocat i, ara, amb la modificació de la política pesquera comunitària entrarem en un camí complicat".

Els pescadors demanen a Brussel.les que iguali les condicions que s'exigeixen al peix autòcton amb les dels productes extrangers. Que passin pels mateixos tramits, controls sanitaris i etiquetatge pels que passa el peix pescat aquí. També recorden que el govern central no ha condonat encara les multes que va imposar a Castelló per les vagues de pescadors, ni tampoc ha ofert ajudes per a pal.liar la puja del preu del gasoil.

Els pescadors de Castelló es plantegen obrir punts de venda directa als consumidors, però la crisi actual fa que s'allarguin  encara més les gestions.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article