L'Agència Valenciana de l'Energia dóna ajuts de fins a 500 euros per adquirir calderes més eficients


L'Agència Valenciana de l'Energia (AVEN) té obert el termini del Pla Renove de Calderes Domèstiques que supposarà ajuts de 500 euros en adquirir una nova caldera de condensació de gas natural o GLP, de 400 euros per a la substitució de calderes de gasoil per d'altres, també de gasoil però més eficients i de 250 euros per adquirir les de gas natural d'alta eficiència energètica.

L'actuació és inclosa dins del Programa Estalvia amb Energia que tindrà una durada màxima de set mesos o bé fins que s'esgoti els 600.000 euros pressupostats.

L'AVEN calcula que en aquesta campanya es renovaran unes 2.000 calderes en tot el País Valencià, el que suposarà la reducció de 4.000 tones de CO2 en emissions l'any.

Per a beneficiar-se dels ajuts s'han d'adquirir calderes que utilitzin com a combustible el gas natural o gasos licuats del petroli que siguin d'alta eficiència energètica.

Les calderes de condensació tenen un rendiment molt elevat gràcies a que recuperen part de la calor que fabriquen els gasos d'escapament que genera la combustió. Una manera d'aconseguir més energia utilitzant menys combustible.

Aquests equips més eficients tenen un preu més elevat a l'hora de la compra però la reducció del consum energètic es nota en la factura que ha de pagar el consumidor. Un estalvi que segons l'AVEN pot arribar a un 22% de la facturació convencional.

Més informació: Pla Renove Calderes domèstiques

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article