Pròrroga del Pla 2000E per a l'adquisició de cotxes


El Ministeri d'Indústria ha anunciat avui la pròrroga del Pla 2000E d'ajuts a l'adquisició de vehicles per al 2010. D'aquesta manera el govern central destina 40 milions d'euros més al pla que, en un principi havia esgotat els fons i que ha revifat el sector de l'automòbil de tal manera que, si al maig les vendes interanuals marcaven caigudes del voltant del 40%, tal com ho venia fent des de mitjans de 2008, al mes de setembre les vendes ja han canviat de color i han marcat un increment del 18% en relació al setembre de l'any passat.

Els aspirants a comprar un cotxe que s'inclogui en aquest Pla han de donar a canvi un cotxe més vell de 10 anys i adquirir-ne un que no superi els 30.000 euros de pressupost i no sobrepassi els 149 grs de CO2/km. Dels 2000 euros d'ajut, 500 els aporta l'Estat, 500 euros la Generalitat i els 1.000 restants fabricants i concessionaris a mitges.

A Catalunya, fins a la data, s'han venut prop de 27.000 vehicles inclosos en aquest Pla.

Per la seva banda, la patronal del sector Anfac, es mostrava satisfeta per la iniciativa i considera que aquests diners invertits en el sector són, en realitat, un avançament de diner públic que després es compensa àmpliament gràcies a l'increment de la facturació i el pagament d'impostos especials i IVA.

Per la seva banda, els concessionaris, tot i mostrar el seu optimisme per la continuïtat del Pla, confien en què el govern central els ingressarà en breu els 87 milions d'euros que li pertoquen i que han avançat en descomptes per les vendes efectuades.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article