Concentració demanant la llibertat dels tres pagesos detinguts a Reus


Uns 300 pagesos concentrats davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Reus (Tarragona), segons Unió de Pagesos, mantenen des de les 10 d'aquest matí una protesta per demanar que siguin posats en llibertat els tres detinguts ahir després dels aldarulls esdevinguts a la manifestació convocada pel sindicat.

L'acte de protesta era en línia als que ve organitzant el sindicat d'uns mesos ençà sota el lema "preus justos al camp i la ciutat".

A resultes de la intervenció dels Mossos d'Esquadra, a més de dos mossos ferits, deu participants a la concentració van haver de ser atesos per contusions.Segons Josep Maria Coll, portaveu del sindicat a Tarragona, "la reacció dels mossos no s'entén".

Un càmera de TV3 també va resultar ferit al coll mentre cobria la manifestació i, segons declaracions del Col.legi de Periodistes a Europa Press, més tard la policia li va exigir les imatges i per telèfon. El SCP ha lamentat l'agressió ja que, a més, el treballador portava la càmera ben visible.

Des del sindicat informen que els tres detinguts ha estat traslladats aquest matí al jutjat per ser interrogats, i ha criticat que han estat incomunicats tota la nit, sense poder parlar amb els seus advocats fins aquest matí.

Dos membres del sindicat Unió de Pagesos van ser detinguts ahir en el transcurs de la manifestació mentre que, el tercer detingut ha estat un ramader quan sortia de l'hospital de Reus, on havia anat per curar les ferides provocades per l'enfrontament.

Coll ha subratllat que el sector està perdent els joves pels preus "ruïnosos" que es paguen als pagesos i lamenta que el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, mira cap a un altre costat i ignora els problemes del sector. "No tenim conseller d'Agricultura, sinó d'Agroindústria", ha ironitzat.

Abans dels enfrontaments, uns 50 tractors i gairebé cent persones convocats per Unió de Pagesos (UP) havien recorregut els carrers del centre de la ciutat per criticar els baixos preus dels productes agrícoles i ramaders que imposen les grans indústries del sector, i exigir marges de benefici més justos per als pagesos.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article