Una exposició sobre Biometria inaugura la nova seu de l'Obra Social Caixa Sabadell


L’Obra Social Caixa Sabadell inaugurarà avui la nova seu al carrer Font, 25 de la capital del Vallès Occidental. L'edifici compta amb un auditori per a prop de 400 persones i una nova sala d'exposicions que s'inicia amb la mostra "Ets únic? Biometria: interactua i descobreix la teva identitat".  La mostra se centra en aquesta tecnologia que es basa en la identificació automàtica d'una persona a partir de característiques físiques o la impremta digital, la cara, l'iris, la mà o l'ADN. En tot cas, només amb algun d'aquests elements del seu físic, l'usuari es pot estalviar PIN, codis o claus per a accedir a un lloc o beneficiar-se d'un servei. L'exposició avalua les tècniques digitals que utilitza aquest sistema d'identificació, les aplicacions que proposa i els dubtes ètics que comporta.

De riscos de generar bases de dades biomètriques n'hi ha un munt ja que es podrien utilitzar de manera abusiva. La seguretat i la funcionalitat prevalen per damunt de la privadesa?. Un debat que tot just esta fent les primeres passes i que l'exposició que podreu veure a partir d'avui a Sabadell vol implicar el visitant amb els dispositius biomètrics interactius i lúdics perquè formi la seva pròpia opinió.

L'acte d'inauguració d'aquesta tarda serà obert a tothom i presidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, a partir de les set. Aquest serà l’últim esdeveniment inclòs dins la commemoració del 150è aniversari de Caixa Sabadell.

Més informació:  Obra Social Caixa Sabadell

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article