Cobrament de comissions a l'usuari per pagar amb targeta


Els consumidors que tinguin el costum de pagar les seves compres amb targeta hauran de pagar una nova comissió si tira endavant l'avantprojecte de Llei de Serveis de Pagament que ha aprovat el Senat. Les organitzacions de consumidors han encès totes les alarmes a la vista d'una disposició que, a falta d'obrir debat al Congrés dels Diputats, i si segueix endavant, podria implicar que al llarg de 2010 s'apliqui una nova comissió als usuaris de "diner de plàstic" que pagarien així més per un mateix producte o servei que els que paguen les adquisicions en efectiu.

L'organització de consumidors UCE ja ha mostrat el seu rebuig davant d'aquesta iniciativa que suposaria la transposició de la normativa europea sobre els usuaris de targeta espanyols. L'entitat retreu que aquesta mesura només fa que traslladar sobre els consumidors un conflicte històric entre comerços i entitats financeres, que ja cobren comissió per prestar aquest servei.

L'organització adverteix que és inacceptable que els consumidors siguin l"eina" perquè els comerciants negociïn amb la banca -tal com argumentava el president de la Confederació Espanyola de Comerç- i que els clients no s'han d'utilitzar per a cap "batalla empresarial", més tenint en compte que, en aquest cas, és a l'estat espanyol on es paguen les comissions bancàries més elevades d'Europa.

UCE assenyala que, en cas que finalment s'aprovi la Llei de Serveis de Pagament amb els continguts que ha passat pel Senat, l'entitat exigirà més transparència en tot el que faci referència a la informació del sobrecàrrec que suposarà l'ús de targeta per a fer les compres i també a l'etiquetatge que l'hagi d'indicar.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article