Finalment la CE fixa l'atenció en les diferències abusives de preus en el recorregut del camp a la taula


La Comissió ha aprovat avui una comunicació que vol millorar el funcionament de la cadena europea d'abastament alimentari. La gran baixada de preus que han patit darrerament les matèries primes agrícoles davant d'uns preus de consum que s'han mantingut elevats ha generat dubtes sobre l'eficiència d'aquest sector cabdal de l'economia europea.

La millora de les relacions comercials entre els diferents agents que intervenen en la cadena d'abastament d'aliments permetrà avançar cap a un funcionament més eficaç, una situació que beneficiarà tant els agents implicats com els consumidors. Entre les mesures proposades hi ha la creació d'un nou instrument europeu de vigilància dels preus dels aliments.

La Comissió proposa accions concretes per millorar el funcionament de la cadena d'abastament alimentari a la UE. Es vol crear un instrument de vigilància del preu dels aliments per millorar la correlació entre el que reben els agricultors i el que paguen els consumidors.

"És d'una importància cabdal que els agents de la cadena d'abastament alimentari, els consumidors i els responsables polítics augmentin la transparència dels preus en totes les etapes de la cadena d'abastament. El nou instrument europeu de vigilància dels preus dels aliments constitueix un avenç important en aquesta direcció", ha dit el comissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Joaquín Alumunia.

Per la seva banda, la comissària d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Mariann Fischer Boel, ha declarat que "com demostra la recent evolució del mercat dels productes làctics, s'observa amb massa freqüència un desajust entre els preus que perceben els agricultors i el que paguen els consumidors als comerços. "Juntament amb les autoritats estatals, intensificarem els nostres esforços per assegurar que la cadena d'abastament funcioni de manera eficaç des del camp fins a la taula".

Fischer ha avançat que demanarà a un grup d'experts en productes làctics que examinin detingudament les conclusions d'aquest informe i que recomanin, si és el cas, les mesures oportunes. "Hem de garantir als nostres productors lleters, tant ara com de cara al futur, una renda digna, i aquest és un objectiu vàlid igualment per als productors d'altres sectors agrícoles", ha conclòs.

Més informació en aquest enllaç

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article