Els serveis mínims cobriran el 50% de les línies de transport de viatgers de Barcelona


Després que la darrera reunió de mediació amb el Departament de Treball ha finalitzat sense cap acord entre les parts es confirma per demà dijous i divendres la vaga de transport de viatgers a la província de Barcelona. Un sector en el que hi treballen més de 8.000 persones, de 40 empreses, entre les quals es troba Segalès, Tranvía, Bus Turístic, Llançadores de l’aeroport i diferents línies regulars.  Els sindicats convocants (UGT i CCOO) lamenten que, mentre la patronal manifesta que "manté el poder adquisitiu dels salaris", a la mesa de negociació proposa la congelació d'una part important del sou dels treballadors.

Els serveis mínims decretats per la Generalitat abastaran un 50% dels busos entre les 6:30 i les 9:30 i, a la tarda, entre les 17 i les 20 hores. Es preveu que el servei de transport escolar es mantingui  i, en tot el que cobreix el servei excepcional que fa la Xarxa Trambaix per les obres de la L5, es donarà servei en el 80%  dels casos. Un 70% si es tracta dels autobusos llançadora que connecten amb l'Aeroport del Prat.

El sindicat UGT ha informat que les negociacions s'han allargat durant dies a la seu del Tribunal Laboral de Catalunya per tal d'arribar a un preacord però que finalment el divendres es van trencar per, segons el sindicat, la "intransigència de la patronal".

La comissió negociadora del sindicat anuncia que no pensa acceptar contractes escombraria, congelació salarials i les amenaces d'eliminar els ingressos en concepte "d'antiguitat" en la nòmina. També lamenta la reducció de les millores en els permisos, i demana conciliació en la vida familiar i laboral i negociar matèries tan importants com la seguretat i la salut.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article