Els comerços podran aplicar recàrrec per pagar amb targeta a partir de gener

Les organitzacions de consumidors proposen fer boicot


Per què som els consumidors els que hem d'acabar pagant sempre el problema? Aquesta és la pregunta que es fa l'OCUC en un comunicat en què es posiciona en contra de l'aprovació de la Llei de Serveis de Pagament. El text inclou la facultat que els comerços puguin cobrar un recàrrec als clients que utilitzin targeta per als pagaments de les seves compres. Un recàrrec que seria voluntari i que es pot començar a aplicar a partir de gener de 2010.

Les associacions de consumidors ja han mostrat el seu rebuig i malestar per la iniciativa que, tot i estar en concordànça amb les condicions comunitàries, troben que sent l'estat espanyol on es cobren les comissions bancàries més altes, ja paguem suficient. Per la seva banda, UCE s'ha mostrat més bel.ligerant i demana que els establiments que optin per aplicar el recàrrec, ho indiquin clarament en un lloc visible, perquè així el client triï entrar o no.

L'entitat proposa el boicot a aquests establiments, perquè considera que no s'ha d'utilitzar el consumidor com a "eina" de negociació en un conflicte amb la banca que ve de molt enrere. Per altra banda, retreu al govern central que negociï l'aplicació dels recàrrecs amb el comerç i la banca, sense comptar amb els consumidors, pel que demana la presència de les organitzacions de consumidors en el debat.

UCE considera que si el consumidor opta per accedir al establiments que cobren recàrrec, encara que sigui per pagar en efectiu, en realitat esta fent-li el joc al comerç en qüestió i es converteix en "moneda de canvi" que permetria al sector negociar les comissions amb les entitats bancàries.

L'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya recorda que l’admissió del pagament amb targeta ofereix majors comoditats als clients, però també és força positiva pels comerços. A més, entén que pot ser fins i tot negatiu per al petit comerç atès que les cadenes comercials i grans superfícies disposen moltes vegades de targetes de crèdit pròpies que no suposen cap mena de recàrrec, i això pot decidir al consumidor a adquirir productes en aquest tipus de comerços.




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article