Experts fan una crida a no oblidar les causes de la crisi un cop ens n'hagim sortit

El Saló Borsadiner aplega milers d'inversors a Barcelona al llarg de tres dies


Aquest cap de setmana ha finalitzat a Barcelona la novena edició de Borsadiner, el Saló del diner, la borsa i d'altres mercats financers. Els experts han coincidit en la previsió d'un cert optimisme per al 2010 però, alhora, han fet una crida tan a les autoritats com als ciutadans perquè no oblidin les causes que han portat fins aquesta crisi financera un cop aquesta quedi enrere. El sector confia que l'any vinent l'economia espanyola es començarà a recuperar i que això repercuteixi en una major estabilitat en les cotitzacions a borsa.

Segons el director del Saló, Rafael Rubio, "l'èxit d'aquest any prové del fet que molts estalviadors s'estan animant a prendre un cert risc i volen assabentar-se dels valors i sectors més adequats per a invertir". Circumstància que no es va produir l'any passat, en què els experts van recomanar molta paciència als inversors. Les conferències i les aules de formació del certamen que més atracció han despertat han estat les que tractaven les perspectives de la borsa per al 2010.

Entre les conferències més assistides destaca la d'Alejandro Sherck, analista de borsa independent i col.laborador d'Inversión, que ha recomanat valors per l'any vinent com Santander, BBVA, Roche, Novartis, Telefónica, Miquel i Costas, Vidrala, Gas Natural, Duro Felguera o Técnicas Reunidas. En opinió d'Sherck, “la borsa és ara només "lleugerament" barata”.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article