Treball i TMB convenen crear un miler de llocs de treball al metro i als autobusos per a persones en atur


Transports Metropolitans de Barcelona i el Departament de Treball han signat un conveni de col·laboració per cobrir amb persones a l'atur un miler de llocs de treball als autobusos i al metro. Dones, persones amb discapacitat i persones a l'atur procedents de sectors afectats per la crisi seran els que tindran preferència en el sistema de selecció per a les contractacions.

La preselecció i la formació específica la durà a terme el Servei d'Ocupació de Catalunya, que posarà especial interès, segons ha explicat Serna, en seleccionar persones procedents de sectors especialment afectats per la crisi, dones i persones amb discapacitat.

Per a la xarxa de bus i la del metro

D'aquest miler de nous llocs de treball, sis-cents corresponen a autobusos, sobretot com a conseqüència de l'augment de descansos dels conductors, i quatre-cents al metro, vinculats a la progressiva posada en servei de la línia 9.

"En els darrers cinc anys TMB ha generat tres mil nous llocs de treball, molts dels quals indefinits", ha afegit Escarp, que ha anunciat que les contractacions començaran aquest mateix trimestre però s'aniran fent de forma esglaonada.

Perfils i requisits

Els perfils més demandats seran els de conductor i tècnic electromecànic. En el cas de conductors d'autobús, és necessari comptar amb el permís de conduir D i el Certificat d'Aptitud Professional (CAP), a més de superar el procés de selecció de l'empresa.

En el cas de tècnics electromecànics es necessiten persones amb un nivell de Formació Professional de segon grau en instal·lacions i línies elèctriques, electromecànica industrial o equivalents.

Més informació: Departament de Treball

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article