El Síndic proposa una regulació per als pisos turístics integrats en comunitats de veïns


Barris de Barcelona com Ciutat vella, Sant Martí o l'Eixample fa temps que són punt d'atracció per a turistes que opten per llogar apartament i deixar de banda l'hotel. Però habitualment aquests apartaments formen part de comunitats de veïns, i han de compartir estada amb la rutina habitual de les famílies que hi viuen.

En els últims anys el Síndic ha rebut nombroses queixes de veïns per les molèsties causades per l'explotació de pisos d'ús turístic, especialment en aquests districtes. El fet que les queixes vagin lligades a les conductes dels usuaris, que revelen el seu menyspreu a les normes de convivència i a les normes de règim intern de l'immoble, i el fet que aquests habitatges canviïn constantment d'inquilins, han portat el Síndic a proposar la creació d'un règim intern d'obligacions i de prohibicions.

El Síndic insisteix, però, que malgrat que s'inclogui una regulació semblant a la que s'ha proposat, si no s'assegura una resposta ràpida o immediata dels agents de l'autoritat davant d'una trucada veïnal, difícilment es podrà aconseguir vèncer els recels i les reticències que pot generar el fet que els habitatges d'ús turístic coexisteixin amb habitatges familiars.

Entre d'altres, el Síndic proposa, l’obligació de l’explotador del pis de tenir un llibre –registre i comunicats d’entrada de viatgers, la prohibició explícita de causar molèsties per sorolls a la resta de veïns i el fet que els responsables del comportament dels menors són els pares o l'obligació de lliurar als inquilins un document que reculli les normes de convivència de la comunitat.

Aquesta proposta s'ha fet arribar als departaments d'Innovació i Empresa, Medi Ambient i Habitatge i a l'Ajuntament de Barcelona.

Resum de la proposta del Síndic

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article