Si Internet fos de pagament hi hauria més respecte pels consumidors, segons Jeniffer Stoodart


Fa un any la comissària de Protecció de Dades Personals del Canadà, Jennifer Stoddart, va iniciar una demanda que va obligar la principal xarxa social d'Internet: Facebook, a modificar alguns usos i drets dels usuaris. La comissària es va prendre com un repte personal les queixes dels usuaris per algunes polítiques de gestió de les dades privades que feia Facebook.

El que més preocupava en principi era l'accés a les dades personals que propiciaven les enquestes que es poden contestar al Facebook. En una informació que avui publica El País, Stoddart va més enllà i es mostra partidària d'una Internet de pagament, si més no, de pagar alguna cosa a canvi d'una garantia de privadesa dels usuaris.


Hi ha d'altres qüestions que queden pendents encara en relació a la privadesa i l'obscurantisme amb què es tracten les dades personals a webs socials com el Facebook. De fet, la informació que acumulen aquestes companyies va des del nombre de coneguts, amics, consultes, perfil, o temàtiques que agraden o desagraden a l'usuari. Dades que són una temptació per a les grans companyies per la font d'ingressos que pot representar. Però l'ús que es faci d'aquestes dades pot envair la privadesa de les persones.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article