Comença la campanya "Practica l'off: menys consum energètic, més drets humans"

Els autobusos i metro de Barcelona s'afegeixen a la campanya amb missatges publicitaris


La campanya promoguda per Enginyeria Sense Fronteres comminarà durant les pròximes setmanes a la reducció del consum de petroli, no només com a mesura per a reduir les emissions de CO2, també com acció per a millorar els drets humans.

Miquel Carrillo, coordinador de l'ONG, explica que la campanya vol posar de relleu l'"opció solidària" que suposa triar la mobilitat sostenible amb més ús del transport públic i de la bicicleta.

El ritme de consum de les societats occidentals genera cada vegada més dependència energètica dels països productors de gas i petroli, però aquesta circumstància, segons Carrillo, no implica una millora de les condicions de vida d'aquelles societats.

Optar per compartir cotxe, viatjar en tren més que en avió, estalviar desplaçaments innecessaris i anar habitualment per ciutat amb transport públic, a peu o en bicicleta permetria reduir una desena part la dependència actual de l'energia fòssil, argumenta Carrillo.

La campanya compta amb el suport de l'ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el Centre d'Estudis Africans, Medicosmundi (Catalunya) i Entrepueblos i pretén explicar les opcions que es tenen a l'abast per a fomentar un model de vida més solidari, ajudant a identificar alternatives de consum.

Font: Europa Press



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article