Mossos de Trànsit en vaga encoberta

Només posen una tercera part de les multes, en zones de Girona i Barcelona


El sindicat de Mossos d'Esquadra-CCOO assegura que mossos de trànsit fan una vaga encoberta en zones de Girona i Barcelona com a protesta per la falta de material dels agents que patrullen en moto. De l'acció de protesta que, segons el sindicat fa una setmana que dura, no en té cap constància la Direcció General dels Mossos d'Esquadra.

De moment, SME-CCOO, sota el lema "Trànsit ha dit prou", convoca per avui a la tarda una assemblea informativa argumentant aquestes mesures de pressió que, segons un comunicat, ja han començat. Algunes de les demandes del col.lectiu estan relacionades amb passar a dependre funcionalment del Servei Català de Trànsit, amb la falta de material adequat per al desenvolupament del servei i que l'Administració els reconegui la perillositat i l'especialització.

La vaga consisteix en posar menys sancions, un 30% menys. Això si, les sancions per les que fan la vista grossa són lleus, com circular sense permís de conduir, no haver passat la ITV, anar sense cinturó o passar-se de la velocitat, sempre i quant sigui un excés menor.

Segons 3cat24, la protesta compta de moment amb el suport del SME-CC.OO, però s'espera que d'altres sindicats s'hi afegeixin en breu. Segons el digital, l'acció s'ha notat de moment  en poblacions com Sabadell, Mollet del Vallès i Vilafranca.

Per altra banda, Europa Press explicava ahir que la direcció general dels Mossos d'Esquadra no té constància que hi hagi una vaga encoberta a la Divisió de Trànsit i que el volum d'activitat no ha variat des de principis d'any. La portaveu dels Mossos consultada per l'agència de notícies, ha recordat que els components del cos de la Policia Catalana "estan obligats" a actuar sempre que observin una falta o un delicte.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article