Transversalis, un projecte transfronterer de reforç de les activitats econòmiques


La Universitat de Girona (UdG), juntament amb les de Lleida, Saragossa, Perpinyà, Andorra, Tolosa II i Tolosa III, la Xarxa Vives d'Universitats i l'Ajuntament de Figueres, participen en el projecte Transversalis, integrat en el programa de la Unió Europea Interreg que té com a objectiu reforçar la integració transfronterera donant valor als aspectes complementaris en activitats econòmiques, de la innovació i del capital humà.

El projecte Transversalis, que té un pressupost de 2,7 milions d'euros i una durada de tres anys (finalitzarà el 31 d'octubre de 2012), es focalitza en set accions específiques, de les quals tres són coordinades per la Universitat de Girona.

En concret, la UdG s'ocupa de:

- La inserció dels estudiants a les empreses i potenciació de la relació amb elles mitjançant la creació d'un centre pilot d'Innovació i Emprenedoria a Figueres.
- La formació virtual d'emprenedor transfronterer.
- L'elaboració d'una guia de formació en emprenedoria.

La primera acció i la més destacada gaudeix d'un pressupost total de 505.000 euros.

En el primer apartat es projecta integrar un mínim de 150 estudiants universitaris (50 de la Universitat de Girona) a les empreses mitjançant estades de 300 hores durant tres mesos, prioritàriament a empreses properes a les zones frontereres. Tanmateix, també es vol potenciar la cultura de la innovació i de l'emprenedoria oferint cursos relacionats amb la matèria. Els estudiants que facin aquests cursos són els que, posteriorment, aniran a les estades.

El segon apartat és la creació d'un centre pilot d'innovació i emprenedoria a la ciutat de Figueres, amb la intenció que la iniciativa s'estengui a d'altres zones de l'àrea fronterera i se'n creïn d'altres aprofitant futurs ajuts del programa Interreg.

Més info: UdG

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article