El Parlament Europeu regula finalment les desconnexions d'Internet


El Parlament Europeu ha arribat a un acord amb el Consell de representants dels Estats Membres a través del qual es podrà tallar l'accés a Internet sense una ordre judicial prèvia quan es comprovin descàrregues il.legals de continguts, sempre que es segueixi un procediment just i imparcial, el dret a ser escoltat i a la presumpció d'innocència.

Aquest acord es produeix passats gairebé dos anys des que la Comissió va presentar el primer esborrany per a un nou marc legal que hauria de regular el sector de les telecomunicacions en l'àmbit comunitari. Monique Goyens, directora de l'organització europea de consumidors Beuc, reconeix que "la batalla ha estat llarga i difícil, però almenys totes les parts han reconegut que els drets fonamentals dels usuaris del món digital han de ser garantits".

Malgrat això, afegeix Goyens, tot plegat no tindrà cap sentit si poden ser aplicades a nivell de cada estat lleis de l'estil Hadopi, que esta preparant l'estat francès, que aplica càstigs severs als internautes que practiquin descàrregues il.legals. Beuc, avança que vetllarà perquè aquestes noves lleis dels estats membres siguin aplicades de manera justa i correcta.

Beuc remarca la importància de fer un nou examen i avaluació general del que constitueix la descàrrega il.legal i dels perjudicis econòmics que suposa a la indústria musical i cinematogràfica. "La setmana passada, per exemple, es va publicar un estudi on es demostrava que el 72% de les persones que admetien fer descàrregues il.legalment  eren les que més gastaven en la compra de contingut legal", argumenta Goyens.

En el seu bloc l'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras es felicita per l'acord que diu garanteix els drets dels consumidors i evita que països com França tirin endavant amb una legislació més restrictiva.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article