El DAR convoca els ajuts per la promoció de la fruita als escolars


El Pla de Consum de Fruita consisteix a oferir, gratuïtament, als alumnes d’entre 3 i 10 anys dels centres escolars inclosos a la llei de barris, fruita fresca estacional durant una setmana al mes, que s’haurà de consumir dins del recinte escolar per esmorzar o per berenar. La distribució es realitzarà els mesos de gener a juny de 2010. Els centres escolars que vulguin participar hauran de comunicar-ho abans del 30 de novembre.

El Departament d’Agricultura col.labora així amb el d'Educació per a posar en marxa aquest Pla cofinançat per la UE.

La idea és que el fet d'afavorir el consum de fruita a les escoles vagi acompanyat d'informació sobre les propietats i virtuts de cada fruita a més de la realització d'activitats pedagògiques relacionades amb l'alimentació i la salut. L’ajut el poden demanar les entitats col·laboradores autoritzades pel Departament per a la promoció i la distribució de la fruita. Poden demanar aquesta autorització les associacions que agrupin organitzacions de productors de fruites i hortalisses, i el termini de presentació de les sol·licituds és de deu dies hàbils des de l’endemà de la publicació de l’ordre.

La iniciativa inclou també un ajut per a l’organització d’activitats per promoure el consum de fruita, de la qual poden ser beneficiaris els mercats centrals de fruites i hortalisses. El termini de presentació de la sol·licitud d’aquest ajut finalitza el 31 de desembre de 2009.

Aquest primer curs d’aplicació té la consideració de pla pilot que servirà per posar en marxa el programa, i el curs 2010-2011 fer-lo extensiu a totes les escoles de Catalunya que s’hi vulguin adherir.

Més informació: DAR

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article