Els sindicats mantenen la vaga de transport de viatgers a Barcelona pels dies 12 i 13


El conflicte entre treballadors i patronal del sector de transports de viatgers per carretera està en punt mort. El darrer intent de mediació realitzat per la Conselleria de Treball, el passat 5 d'octubre, no es va arribar a realitzar perquè la patronal no va assistir a la reunió. Davant d'aquesta actitud els sindicats (CCOO i UGT) convoquen noves aturades del servei a Barcelona pel dijous i divendres d'aquesta setmana.

Les organitzacions sindicals, després de les jornades de vaga dels dies 29 i 30 d’octubre, expliquen que han volgut negociar uns acords que permetin oferir un servei de millor qualitat al conjunt dels usuaris, però fins a la data no s'ha celebrat cap trobada amb la patronal.

Aquest és un sector en el que hi treballen més de 8.000 persones, de 40 empreses, entre les quals es troba Segalès, Tranvía, Bus Turístic, Llançadores de l’aeroport i diferents línies regulars.

La comissió negociadora del sindicat manté la postura de no acceptar contractes escombraria, congelació salarial i es mobilitza també per les amenaces d'eliminar els ingressos en concepte "d'antiguitat" en la nòmina. També lamenta la reducció de les millores en els permisos, i demana conciliació en la vida familiar i laboral i avança que queden encara per negociar matèries tan importants com la seguretat i la salut.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article