Vestas tria Barcelona per a ubicar-hi el primer centre de reparació d'aerogeneradors


Vestas és la multinacional Danesa especialitzada en la fabricació d'aerogeneradors i equips per a la indústria eòlica. El grup ja té quatre punts de fabricació a l'estat espanyol, però el de Barcelona serà el primer a nivell mundial que s'especialitzarà en la reparació d'equips eòlics. Vestas ha anunciat  l'entrada en funcionament del centre per al primer trimestre de 2010 i el port compta entre els valors que l'han fet triar els entorns de la capital catalana.

A l'hora d'implantar el nou centre a Catalunya, explica la Vanguardia que recull la notícia, Vestas ha comptat amb el suport de programa Invest in Catalonia, que gestiona ACC10, depenent del Departament d'Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat.

Vestas ha anunciat que la nova planta crearà una seixantena de llocs de treball. La xarxa d'aquests aparells cada dia és més nombrosa i també són models més sofisticats, que tenen més capacitat de generar energia. En aquests moments i, per primer cop a la història, les energies renovables -eòlica, fotovoltaica i termoelèctrica- generen, en determinats moments, la meitat de l'energia que es consumeix a l'estat.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article