El consistori de Barcelona decideix no apujar taxes, excepte l'IBI que s'encareix lleugerament


L'Ajuntament de Barcelona no apujarà els tributs al 2010 i ha decidit congelar totes les taxes i ordenances municipals. Una mesura que reduirà els ingressos del consistori barceloní però que tira endavant tenint en compte l'actual conjuntura de crisi. Malgrat la retallada de diners que això suposa,  el govern municipal ha decidit mantenir els nivells de despesa social i d'inversió, optant per assumir endeutament.

Les ordenances reguladores de taxes es congelen, els imports no s'incrementen i no s'introdueixen modificacions significatives. En canvi, pel que fa a les ordenances reguladores d'impostos es congelen els tipus generals i es mantenen les bonificacions o es milloren, com en el cas de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica o en les transmissions mortis causa de l'habitatge habitual del difunt.

L'única taxa que es veu afectada és l'IBI. Si bé es mantenen els tipus impositius i els topalls, així com els beneficis i bonificacions fiscals a les famílies nombroses i monoparentals, s'augmenta el tipus específic que s'aplica als immobles no residencials dins el tram del 10% del valor cadastral més elevat, que passa del 0,85 a l'1%.





Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article