Incidents en la primera jornada de vaga del servei de transport de viatgers per carretera


L'aturada del servei de transport de viatgers per carretera esta prenent més tensió a mida que passen les hores. Així, per una banda, mentre els sindicats mostren la seva satisfacció pel 100% de seguiment que segons ells està tenint la jornada de vaga d'avui, amb el compliment dels serveis mínims, la patronal representada per Fecav  i Audica ha criticat en unes declaracions a Europa Press que els treballadors vulguin fer les aturades "a pedrades". I és que l'arrencada de la vaga ha creat incidents greus especialment a l'àrea del Baix Llobregat i Mataró, també a les cotxeres de Calaf, Igualada, Berga, Sabadell i Castellar del Vallès. Autobusos de les companyies Rosanbus, Oliveras i Mohn han patit desperfectes a causa dels aldarulls. El servei afectat per la vaga transporta diàriament uns 50.000 passatgers i entre les empreses afectades per la vaga hi ha Segalès, Tranvia, Bus Turístic, llançadores de l'aeroport i diferents línies regulars.

El portaveu de la patronal, Miguel Angel Martinez, assegura a EP que l'aturada és secundada per poques empreses "i no s'ha generalitzat". S'han comptabilitzat una vintena de vidres trencats en autobusos i deu empreses han vist afectat el seu servei. Martínez ha afirmat que les aturades estan provocant retards en el servei de l'Hispano Igualadina i que els piquets han intentat parar l'AeroBus.

Els representants dels 8.000 conductors de transport de viatges a Barcelona, protesten contra la congelació salarial i es neguen a passar d'una jornada de 1.770 hores anuals mínimes a 1.826 hores, volen pactar increments de sou i demanen augments per al plus del conductor preceptor per conduir i cobrar bitllet al passatger.

La comissió negociadora dels sindicats manté la postura de no acceptar contractes escombraria, congelació salarial i es mobilitza també per les amenaces d'eliminar els ingressos en concepte "d'antiguitat" en la nòmina. També lamenta la reducció de les millores en els permisos, i demana conciliació en la vida familiar i laboral i avança que queden encara per negociar matèries tan importants com la seguretat i la salut.

L'associació per a la Promoció del Transport Públic ha emès un comunicat fent palesa la seva indignació pels incidents i per l'afectació que esta tenint sobre els usuaris del servei. Demana a les autoritats que que posin més mitjans per aconseguir que sigui compatible el dret a la vaga amb la preservació de la integritat de les persones.

Serveis Mínims

Els serveis mínims per avui i demà, seran els mateixos decretats en les darreres jornades de protesta de finals d'octubre: el 50% en hores punta, de 6.30 a 9.30 hora i de 17.00 a 20.00 hores, mentre que el transport escolar i de discapacitats funcionarà en l'horari habitual. La xarxa del Trambaix i les línies especials d'autobusos B1, B2 i B3 que enllacen les estacions afectades per les obres de la Línia 5 del metro funcionaran en un 80% durant tota la jornada. Els autobusos llançadora dels terminals de l'aeroport del Prat tindran un servei del 70%.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article