Algunes espècies de bolets tenen més tendència a acumular metalls pesants


Poc es parla fins ara dels elements que contenen els bolets que tant agrada d'anar a caçar i de degustar. Un dels darrers estudis sobre el tema ens deixa un pel inquiets quan parla de l'acumulació de metalls pesants en espècies que ens són ben familiars. És el cas del rossinyol (Cantharellus cibarius), un dels bolets més utilitzats en la cuina catalana i europea i que l'estudi assenyala com el que acumula més quantitat de plom i neodimi. La investigació ha estat realitzada per un equip de científics de la Universitat de Castella - La Manxa i l'ha publicada aquest mes la revista científica Biometals.

Els resultats de l'estudi mostren com l'absorció de metalls pesants depèn principalment de l'espècie i no tant del tipus de substrat on creix el bolet.

Els investigadors van detectar presència de plom, neomidi, tori i urani en un centenar de mostres dels 12 bolets més comuns, siguin o no comestibles. Les analítiques per a determinar el contingut d'aquests metalls pesants -que poden ser tòxics per als humans- es va realitzar a través de raigs X.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article