Quatre milions de vacunes contra la grip A


Avui arrenca la campanya de vacunació de la grip A i els centres sanitaris ja disposen de 4 milions de dosis per començar i a finals de setmana, ja s'hauran repartit els 10 milions que és el nombre de població que es considera de risc, un 20%. Al contrari del que s'havia dit en un principi el col.lectiu 'diana' rebrà una sola dosi per a immunitzar-se davant del virus i no dos com es preveia en un principi.

Entre les autoritats sanitàries que han fet el pas de vacunar-se aquest matí, ha estat la Consellera de Salut, Marina Geli. El Departament ha fet palesa la seva voluntat d'iniciar abans la campanya de vacunació, per prevenir que es produís aquest augment pronunciat dels casos, però no ha estat possible, addueix, perquè abans havia de garantir la seguretat de la vacuna.

Els col.lectius de risc a qui va dirigida la campanya són les embarassades i els treballadors de la sanitat, també hi són incloses les persones que treballen en serveis públics essencials com bombers, protecció civil, cossos de seguretat i institucions penitenciàries i també les persones que tinguin malalties cardiovasculars, respiratòries cròniques, diabetis mellitus, patologies hepàtiques cròniques, obesitat mòrbida i malalties neuromusculars greus.

Més informació sobre la situació actual de la pandèmia a Catalunya en aquest enllaç.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article