Aquest dimecres el "mercat de preus justos" serà a Figueres


El sindicat Unió de Pagesos torna a organitzar un "mercat transparent" per a reclamar preus justos al camp i a la ciutat, aquesta vegada a la capital de l'Alt Empordà. Una activitat que s'emmarca dins de la campanya de protestes que ve fent el sindicat  per denunciar els preus baixos que la distribució i alguns sectors de l'agroindústria imposen al productor agrari.

A partir de dos quarts d'onze els productors instal.laran les parades a la Placeta Baixa de la Rambla, per a oferir fruita dolça, fruita seca, hortalisses, cítrics, oli o vi a un preu digne per al productor i avantatjós per al consumidor. Una acció que repeteix l'organització agrària a diferents punts del territori per a evidenciar els marges escandalosos que es queda la distribució.

El sindicat reclama mesures, com ara, una nova legislació de comerç agroalimentari que garanteixi la transparència del mercat. I denuncia la inacció dels governs català i espanyol que ho permeten, en no fer-los complir les normatives de competència, comerç i consum; i la deficient Política Agrària Comuna ja que no conté mecanismes de gestió del mercat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article