Aquest dissabte arriba la Festa del joc i la joguina en català


La campanya "En català, jugues?" convoca a la Festa per al joc i la joguina en català d'enguany que se celebrarà aquest dissabte  a Barcelona. Una jornada lúdica que, a poques setmanes de Nadal i Reis, pretén conscienciar les empreses de la importància de tenir present la nostra llengua a l'hora de comercialitzar productes per a nens i, alhora, demana a les administracions una legislació pel que fa a la llengua de jocs, joguines, vídeos, videojocs i d'altres materials que es comercialitzen a Catalunya dirigits a infants i joves.

La festa, que ve organitzant cada any la Plataforma per la Llengua des de desembre de 2004, reivindica que els consumidors tinguin en compte la llengua a l'hora de comprar els regals per als més petits; i promocionar i donar a conèixer l'oferta existent de joguines que hi ha en català. I no només això, també reclama que tingui en compte detalls com que les joguines siguin etiquetades i tinguin les instruccions en la nostra llengua.

La jornada, que comptarà amb diverses activitats lúdiques per a la mainada, es complementa amb l'edició cada any de milers de cartes als Reis que comencen amb el tradicional encapçalament "Estimats Reis Mags d'Orient" i que conclou amb una petició per als tres Reis: "Poder jugar en català".

Enguany s'allargarà des de les 11 del matí fins les 6 e la tarda i com és tradicional serà a l'aire lliure, al Passeig de Sant Joan/ Provença.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article