La plataforma d'usuaris tria el dia 30 pel tall de vies


Reunions pendents que no arriben, convocatòries de protestes fallides, pujada de tarifes per sorpresa... La plataforma d'usuaris de la línia Port Bou - Barcelona, que es va constituir a principis d'any, ha viscut diversos estats d'ànim des de la primera protesta a Sant Celoni el març passat. L'increment de tarifes sobtat després de pocs dies de la reunió amb directius de Renfe on ni tan sols es va tractar el tema, ha revifat de nou els ànims de la plataforma, que havien quedat desinflats des de la darrera convocatòria de protesta. Ara han assenyalat el dilluns 30 com a data per a tallar la via a Sant Celoni, en el pas del tren de les 6:26 h.

Expliquen a el Períodico, que l'acte de protesta serà la mesura de força i de credibilitat per aquesta agrupació d'usuaris que, tot i haver estat atesa per directius de Renfe, i ser conscient que ha aconseguit algunes reivindicacions com la "devolució exprés" amb retards de 15 minuts mentre durin les obres del TGV, pren aquesta pujada de tarifes com un cop baix que els ha fet la companyia, en plenes negociacions.

El principal neguit dels usuaris és que, després del 19% d'increment del bitllet senzill, que s'ha argumentat per la introducció aquesta tardor dels nous combois al servei, és que a principis d'any Renfe hi sumi el percentatge habitual de cada gener. Fet que podria acabar, diuen, en un bitllet fins un 35% més car que un any abans.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article