INICIA, campanya de suport a la creació de noves empreses


Des que es va posar en marxa el Pla Inicia -finals de 2008- el Departament de Treball ha format i assessorat més de 35.000 emprenedors  i ha promogut la creació de més de 8.000 microempreses. El Pla pretén estimular les persones que tinguin una idea d'empresa i donar-los les eines necessàries per a poder tirar-la endavant. Durant aquests dies Treball ha iniciat la campanya "Inicia, per a la creació d'empreses" amb la intenció d'arribar encara a més persones que tinguin l'esperit emprenedor. L'assessorament es complementa amb el portal Inicia on es concentra la informació de serveis i recursos adaptats a cada cas.

El portal permet als emprenedors fer diferents gestions on line, com per exemple tutories amb el tècnic, realitzar el pla d’empresa així com rebre assessorament i informació. El portal també està pensat per al personal tècnic perquè puguin treballar en xarxa.

La web es divideix en tres grans blocs que acompanyen tot procés emprenedor: la motivació, la creació de l’empresa i el creixement i consolidació del projecte empresarial. En cadascun d’aquests eixos s'hi poden trobar experiències emprenedores, aplicatius per avaluar els projectes, les passes a seguir per crear una empresa, com innovar i com internacionalitzar el negoci.

A més dels tres grans blocs també hi ha una secció d’actualitat, on hi ha una agenda i notícies relacionades amb l’emprenedoria, i un apartat sobre les activitats de formació. També hi ha un mapa que inclou les 170 entitats que es troben repartides en el territori, que treballen en xarxa i que complementen de forma presencial l’assessorament, suport i recolzament ofert a través del portal.

El portal compta amb un banc de casos i una selecció de programes específics de creació d’empreses com són els de dones emprenedores, treball autònom, cooperatives i societats laborals i joves emprenedors.

La situació de l’emprenedoria a Catalunya

Segons les darreres dades de l’informe Global Entrepreneurship Monitor (GEM 2008), Catalunya té una taxa d’activitat emprenedora del 7,3%, que se situa per sobre de la mitjana espanyola (7%) i europea (6%). Aquest estudi també assenyala que el 82,3% de les persones emprenedores han creat el seu negoci per oportunitat i un 13,3% per necessitat. Respecte l’any anterior l’activitat emprenedora per oportunitat ha crescut del 5,5% al 6% mentre que la de per necessitat s’ha reduït del 1,4% a l’1%.

En el cas de les persones immigrants la seva taxa d’activitat emprenedora és del 9,6%, molt superior a la de la població catalana. En aquest cas el 83% emprenen per necessitat.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article