Entitats i agents socials alerten que la situació econòmica ja ha destruït a Catalunya més de 325.000 llocs de treball i que, una de cada set persones que està a l’atur no té cap protecció econòmica. Davant d'això. consideren que el risc d’exclusió està creixent als barris on, amb uns comptes públics malmesos per la baixada de recaptació, els ajuntaments tenen moltes dificultats de tirar endavant polítiques d’inclusió social.
Representants de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), dels sindicats CCOO i UGT, i de les entitats de consumidors com la CUS i l'OCUC, i UCC, han exposat avui, en una roda de premsa conjunta, un full de ruta on demanen intervencions públiques més notòries en l’àmbit de les polítiques socials, d’ocupació, d’habitatge i de fiscalitat.
Entre d'altres, el document demana una renda mínima d'inserció més inclusiva, i si cal una reforma per a evitar l'exclusió social. També demanen la posada en marxa de la Renda de Suficiència de Catalunya, tal i com preveu l'Estat i més recursos per als municipis i els barris. Una inversió en equipaments com llars d'infants i centres d'atenció a la dependència.
Quant al dret d'accés a l'habitatge, les entitats demanen l'ampliació del parc d’habitatge protegit de lloguer social i propietat, la garantia del seu finançament per part de les entitats financeres i l'ampliació dels ajuts personalitzats a l’allotjament, fins a cobrir totes les necessitats i potenciar l’aval/lloguer.
Els agents socials i consumidors aprofiten, una vegada més, per demanar amb caràcter d'urgència una llei de protecció de les famílies davant del sobreendeutament.
El document que recull aquestes principals demandes serà lliurat al president de la Generalitat, José Montilla, al delegat del Govern, Joan Rangel, i als president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Manel Bustos i Salvador Esteve respectivament.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari